Praktikus ecset, nemcsak profiknak!

Talán sokan emlékeznek még azokra az időkre mikor, ha bement az ember egy háztartási boltba festő szerszámot, ecsetet vásárolni akkor bizony még elég szegényes volt a választási lehetősége. Ezek a szerszámok minőségükben sem vehették fel a versenyt a mostaniakkal.

Ha netán ablaktok és ablakszárnyak mázolása volt a feladat, akkor bizony a szakember ügyességén múlott, hogy a festék ne az ablaküvegre kerüljön, hanem a fa felületére. Ne is beszéljünk a radiátorok bordáinak a mázolásáról vagy a mögötte lévő falfelület festéséről. Hiszen azokban az időkben még nem nagyon szerelték le a radiátorokat egy festés kedvéért. Falfestéskor pedig a snájdolásokra (határoló, elválasztó) festésekhez volt szükségünk jó minőségű ecsetetekre. Nem is volt véletlen, hogy a mesteremberek, mint a kincsekre úgy vigyáztak ezekre a speciális szerszámokra.

Mennyivel könnyebb a mai helyzet, ha az ember körbenéz, egy szakipari boltban a bőség zavarával találkozik. Jobbnál jobb szerszámok sorakoznak a polcokon. Azt már tudjuk jól, hogy úgy, mint anyagok terén a szerszámok is a felhasználhatóság szerinti univerzalitás felé tartanak, de ez azért nem azt jelenti, hogy minden ecsettel mindent tudunk majd kifogástalanul festeni.

Megvan a lehetőségünk, hogy kimondottan az elvégzendő feladathoz, festékanyaghoz válasszunk célszerszámokat, mint például a vágottszőrű ecsetcsalád, ami nagyban megkönnyíti a szakemberek és nem szakemberek dolgát akik ablakmázolásba kezdenek.

  • Az ecset szőrének kialakításának köszönhetően szép éles elválasztásokat tudunk festeni.
  • Ennek segítségével színek határolófestését is elvégezhetjük.

Találunk külön fajtákat radiátorok mázolásához, lakkok és lazúrok felviteléhez is. Kifogyhatatlan a lehetőség.

De azért itt megjegyeznék egy jótanácsot. Ha egy ecsetet befogtunk már falfestéshez, akkor ne akarjunk vele lakkal vagy zománccal dolgozni. Ne keverjük a szerszámainkat.

A másik fontos tanács, minden munkavégzés után a megfelelő karbantartás. Egy jó és megfelelően karbantartott szerszámmal időt, pénzt, energiát spórolhatunk meg.

Hogyan kezdjünk bele a beltéri falfelületek felújításába?

https://schuller.hu/szakmai-tippek/belteri-falfeluletek-felujitasa/

Hogyan kezdjünk bele a beltéri falfelületek felújításába?

Prémium ecsetsorozatunk:

https://www.youtube.com/watch?v=JB7ZTyC_-4E

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.