Hogyan kezdjünk bele a beltéri falfelületek felújításába?

Beltéri falfelületek felújítása; manapság sokan kezdenek bele saját kezűleg. Számukra szeretnénk egy kis szakmai segítséget nyújtani, hiszen a végső eredmény az első lépéseken múlik.

Van egy alapszabály minden felújításnál akár szakember, akár lelkes amatőr végezze azokat. Maradéktalanul kifogásolhatatlan szép munkát úgy, hogy a végeredménnyel is elégedettek legyünk csak megfelelően előkészített alapfelületre szabad végezni. Mindenki szeretne szépen festett falakat látni az otthonában.

Nézzük mit is kell szem előtt tartanunk beltéri falfelületek felújítása során, mielőtt a festékesvödörbe mártanánk a szerszámunkat.  

  1. lépés

Az első teendőnk a festendő helyiség precíz letakarása, maszkolása és minden olyan tárgy levédése, fóliázása, amit meg szeretnénk óvni. Fontos, hogy a különböző felületeken a megfelelő tapadással rendelkező maszkoló szalagot használjuk, hogy elkerüljük a felületek sérülését vagy leválását. Ehhez mindig figyeljünk a csomagoláson található ragasztószalag ragadóerejére, illetve arra is, hogy a festőmunkálatok befejezése után ideális esetben még nedvesen távolítsuk el.

A kényelmes munkavégzéshez javasoljuk a Schuller márka kínálatában található praktikus takarófólia és ragasztószalag bevált kombinációját, amellyel egyszerűen és gyorsan haladva készíthetjük elő a helyiséget.

falfelületek felújítása

  1. lépés

Elengedhetetlen lépés a falfelület vizsgálata, ez nem egy bonyolult dolog viszont annál fontosabb. Ez a vizsgálat nem más, mint a felújítani kívánt felület szemrevételezése és a látható sérülések keresése. Egy felújítást megelőzően a gyakori javításra szoruló hibák közé tartoznak a repedések, pattogzódások és a sarkok leverődése.

Ha nem is tud mindenki speciális festőszerszámokkal bánni egy kis kézügyességgel és két jó minőségű spaklival könnyen megtanulhatjuk a felületjavítás praktikáját. Ne feledjük, minél többet gyakoroljunk annál könnyebben és szebb lesz a végeredmény. Kisebb flekkelési, javítási munkákat ezzel a technikával eredményesen tudunk megoldani. Ha repedésekkel találkozunk, ne ijedjünk meg, számtatan kiváló repedésáthidaló termék található a Schuller márka kínálatában melyek alkalmazása igazán egyszerű és inkább kézügyességet, mint sem szakértelmet igényel.

falfelületek felújítása

  1. lépés

Festés előtt utolsó lépésként vizsgáljuk meg a felületünket, hogy az otthon gyakran előforduló szennyeződésekre (pl. penész, salétrom, leázás, korom, olaj, stb.) még időben fel tudjunk készülni. Ezeket a hibákat ne vegyük félvállról, mondván majd a festék mindent ápol és eltakar mert sajnos bizony ez nincs így. Ha tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy a legtöbb szennyeződés vízben oldódik, akkor már tudjuk is, hogy hiába festjük át a felületet diszperziós festékkel az biztos, hogy a szennyeződés újra meg fog jelenni nekünk a frissen festett falunkon. A megoldás a szennyeződés lehetőség szerinti megszüntetése, izolálása. Szerencsére manapság már erre a hibára is megfelelő megoldásokat kínálnak a festékgyártó cégek. Ha szükséges a fal csiszolásával szép sima egyenletes felületet tudunk elérni. Alkalmazzunk finom csiszolókat vagy csiszoló szivacsokat, de ne felejtsük el, hogy minden olyan technológiai sorrend után mikor por kerül a felületre a mélyalapozás elengedhetetlenné válik.

Poros, piszkos, szennyezett felületre festeni tilos. Megfelelően előkészített alapfelületre már tényleg egyszerűen és könnyen festhetünk. Biztosak vagyunk benne, hogy ezen ismeretek birtokában mindenki megismerte a felfelületek felújítási fortélyait és szép festett falakat tud varázsolni otthonába és büszkén tekinthet munkája végeredményére. Mindig lebegjen ott a szemünk előtt, hogy dolgozhatunk a legdrágább anyagokkal, és szerszámokkal, ha az alapfelületünk nincs megfelelően előkészítve a végeredmény sem lesz jó.

Mélyedj el a témában és olvasd el a felületek megfelelő letakarásáról szóló blogunkat:

https://schuller.hu/tippek_es_technikak/igy-ovd-meg-a-padlod-festes-kozben-es-utan/

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.