Minták a gyerekszoba falára? Helyes eszközökkel gyerekjáték lesz!

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy milyen színekre, milyen mintákra, milyen anyagokkal fessük ki lakásunkat. Szeretnénk kreatívak egyediek ízlésesek és persze amennyire lehet szakszerűek maradni, de sajnos használható ötlet nem sok van.

Különösen akkor kerülünk szinte megoldhatatlan feladat elé, ha a gyerekszoba festése kerül szóba. Sokszor a színek megválasztása sem egyszerű feladat, hát még az hogy hogyan is díszítsük a falakat. Pedig higgyük el nem is olyan bonyolult ez a kérdés.

Egyszerűbb a dolgunk, ha tudjuk, hogy kisfiúnak, nagyfiúnak, kislánynak vagy nagylánynak szeretnénk kedveskedni a szoba elkészítésével. Még mindig élnek azok a sztereotípiák miszerint fiúknak csak fehér, kék, zöld esetleg barnás árnyalatú szobaszíneket választhatunk. Míg lányokhoz csak rózsaszín vagy a sárga sok sok árnyalata illik. Természetesen ezeket nem így vannak. A színek egyik fontos megválasztási tényezője, ha figyelembe vesszük a szoba nagyságát, természetes fényviszonyait valamint a szobában található kiegészítők, bútorok, függönyök, parketta stb színét. Azzal a ténnyel is tisztában kell lennünk, hogy vannak meleg színek (sárga, narancs, piros) festett helyiségben az ember néhány fokkal magasabb hőmérsékletet érez. És vannak hideg színek (kék, kékeszöld, kékesszürke) amelyeket ott célszerű alkalmazni, ahol meleg van.

Miután sikeresen kiválasztottuk és elkészítettük a gyerekszoba falainak a festését összpontosíthatunk a díszítésre. Ha már van gyermekünknek saját elképzelése a szobája színével kapcsolatban akkor hagyjuk had mondja el a kívánságát.

Sablonmintázás, stencilezés:

Szerencsére a kereskedelemben, számos formában, nagyságban-mintában áll rendelkezésünkre előre gyártott sablon.

  • Ezzel a stencillel nekünk már csak annyi dolgunk lesz, hogy az előre meghatározott helyre vagy helyekre egy kis szenzitív maszkoló szalag segítségével rögzítsük a felületre.
  • Festésre használjuk a kész kötőanyaggal ellátott színezőket vagy színes beltéri falfestéket.
  • A sablonminták megfestésére (tamponálására) szivacsot vagy sűrű tömör sablonálló ecsetet használjunk.
  • Finom mozdulatokkal, kevés anyaggal sűrűbb festékkel dolgozzunk.


Akcióhősök a gyerekszoba falára?

Ha tudjuk, hogy gyermekük rajong, egy mesefigura vagy akcióhős iránt akkor meglephetjük saját maguk által megfestett figurával is. Szerencsére sok anyuka, apuka rendelkezik kézügyeséggel és nem jelent számukra gondot egy egy figura megrajzolása megfestése. Az igazán profik már teljes falfelület megfestését is bevállalják.

gyerekszoba fal

De mi van azokkal a szülőkkel, akik segítségre szorulnak? Számukra segítséget jelenthet a diavetítő vagy projektok. Vetítsük ki a megfelelő távolságból a figurát, képet, bármit. Rajzoljuk körbe a körvonalakat (széleket) majd fessük ki bátran a kívánt színekre.

A végére egy jó tanács bár ez inkább nagyobb gyermekekre vonatkozik. Mielőtt nekiállnak a meglepetésszoba elkészítésének, érdeklődjünk gyermekünknél vagy egyeztessünk vele, hogy ő is így szeretné e látni a szobáját, ahogy mi azt elterveztük. Kisebb gyermekek esetében a közös díszítésbe való bevonásuk nagy örömöket szokott okozni számukra.

Ne feledjük a gyermekszoba gyermekeink számára az egyik legfontosabb helyiség. Tegyük számukra barátságossá, biztonságossá, kalandossá, otthonossá. Ha majd egyszer valaki megkérdezi tőlük: „Figyelj neked volt gyerekszobád?” , akkor rá tudja vágni válaszul:” Volt ám és nem is akármilyen!”

Így óvd meg padlód festés közben:
https://schuller.hu/szakmai-tippek/igy-ovd-meg-a-padlod-festes-kozben-es-utan/?preview_id=1944&preview_nonce=e2830027eb&preview=true

A minták felfestésében segítséget nyújthat krepp ragasztószalagunk:
https://www.youtube.com/watch?v=D1uwdIjwqGM

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.