Lenyűgöző megjelenés tapétával? – Mutatjuk hogyan, és milyen eszközökkel lehetséges!

Mint ahogy az optikai csalódások cikkünknél is említettük, a tapétázás olyan művészet, amivel egyedi és lenyűgöző megjelenést kölcsönözhetünk otthonunknak. A sikeres tapétázás azonban többet igényel, mint csupán a tapéta felragasztását a falra. Ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen, szakértelmet, alaposságot és a megfelelő eszközöket kell bevetni. Ebben a cikkben megismerheted a szakszerű tapétázás alapjait és az általunk ajánlott Schuller termékeket, amelyek segítségével könnyedén elérheted a kívánt eredményt.

Előkészítés & mérőeszközök tapétázáshoz

A tapétázás folyamata alapvetően három részre bontható, amelyből az előkészítés az első és talán a legfontosabb lépés. A precíz előkészületekhez szükségünk lesz különböző mérőeszközökre, mint például mérőszalagra, vízmértékre, valamint ceruzára, csaptató zsinórra és függőrúdra.

Tapétaszabás

A megfelelő szabás kulcsfontosságú a tapétázás során. Ehhez olyan eszközökre van szükség, mint a tapétázó olló, egy rendkívül éles szike és egy tapétázó asztal.

Ezt megelőzően a tapétaválasztás is kardinális pont: érdemes olyan tapétát választani, aminél nem szükséges mintaeltolást alkalmazni. A mintázott tapéták esetében ugyanis a minták illesztése és a szabás rendkívül időigényes lehet, ráadásul anyagveszteséget is okozhat.

Tapéta felhelyezés

A tapéta felhelyezésekor számos eszköz segíthet a sima és egyenletes végeredmény elérésében. Ilyen például a tapétasimító lap, tapétasimító kefe és a varrat henger. Természetesen nem csak a megfelelő eszközökre lehet szükségünk, hanem az alapfelület rendkívüli ismeretére is. Ha nem tudod, mire lehet mit feltenni, könnyen követhetsz el hibákat. Ezért érdemes egy megbízható tapétázó szakember segítségét kérni, kísérletezés helyett.

Összegezve a fentieket, a tapétázás során a megfelelő eszközök nélkülözhetetlenek a sikerhez. A jó minőségű mérőeszköz, szabóeszköz és simítóeszköz mindenkor biztosítja a tapétázás pontos és precíz végrehajtását.

Mire lehet szükséged?

A lekaparáshoz (felületelőkészítés):

STINGRAY szögeshenger tapéta perforálásához

TOCO PRO univerzális kaparó fémből műanyag markolattal

Ragasztófelhordáshoz:

● MYRON HIGH tapétázókefe

Tapétavágáshoz:

SAMURAI BLACK 9MM vágókés 30°-os vágási szöggel

MAGIC CLIP PRO tapétázóolló edzett nemesacélból

MAGIC EDGE 4 élű vágósín

MAGIC BAR vonalzósín 3 éllel

Tapéta simításhoz:

MAGIC WALL SYNT PRO lapos tapétázókefe

MAGIC PUSH tapétázó henger

MAGIC PUSH HD domború és bordázott szegélyhenger

MAGIC PRESS tapétasimító

MAGIC KAI tapétázó spatulya

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.