Milyen gyakran esedékes a beltéri festés?

Sokszor nem is szembetűnő, hogy egy megfáradt szobán miként segíthetne egy frissítő festés, hiszen a szemünk könnyen megszokja a lassan beszürkülő falakat. De, amikor belépünk egy frissen festett szobába, azonnal érzékeljük a különbséget. Feltűnik a tisztaság, az élénkség és frissesség, amelyet tudattalan már rég hiányolunk fakóvá váló helyiségeinkből.

Mikor indokolt a falfestés?

A lakástulajdonosok általában 5-10-15 évente szánják rá magukat egy-egy festés projektre, akár sajátkezűleg vagy szakemberek bevonásával látnak neki otthonuk rendberakásának. A legtöbb esetben csak egy másik falszín igénye vagy a lakás teljes stílusváltása miatt.

Ennek fő oka, hogy a beltéri falfelületek viszonylag védettnek minősülnek. Bent nem kell számolnunk az időjárás viszontagságaival, hiszen ezeket a felületeket nem éri a folyamatosan tűző napfény, nem veri az eső, hó vagy jég, de az akár rendkívül szélsőséges hőmérséklet ingadozásnak sincsenek kitéve.

Természetesen más a helyzet, ha egy kisgyermekes otthonról van szó, ahol előfordul a falfirka vagy a felületek maszatos kézzel történő összekoszolása. Háziállatok tartása esetén is gyakrabban merülhet fel a tisztasági festés igénye, hiszen négylábú kedvenceink előbb utóbb látványos nyomot hagynak otthonunkban.

A hatékony folteltűntetés ellenére is elkerülhetetlenné válik a festés, a PRISMA TECH COVERWHITE azonban hű társunk lehet gyorsan száradó, átfesthető és a sárgulásnak ellenálló problémamegoldó spray-ként.

Bár izgalmas tud lenni egy-egy otthonfelújítási projekt időről időre, azért jó, ha tudjuk, mit tehetünk a tartós, hosszútávú eredményekért:

#1 Ragaszkodjunk a minőséghez

A hosszú életű falfesték titka mindenekelőtt a magas minőség melletti elköteleződés. Egy ponton túl nem javasolt a csúcskategóriás termékek kikerülése – hiába is tűnne ez az opció takarékos megoldásnak.

A magasabb minőségű festékek és eszközök tartósságot vagy akár moshatóságot is biztosítanak, ez pedig végső soron sokkal gazdaságosabb döntésnek bizonyulhat az olcsóbb verziókhoz képest.

PAINTLINE festőhenger sorozatunk mesterminőséget képvisel mind a hobbifestők, mind a hivatásos szakemberek életében. Oldószerálló poliamid/nylonból termékeink szinte szöszmentes huzattal rendelkeznek, használatuk pedig tökéletesen sima felületstruktúrát eredményez.

#2 Tervezzünk előre

A teljesen hétköznapi életvitelünk vagy csak az idő vasfoga mindenképp nyomot hagy majd otthonunkon. Ezért a festést könyveljük el, mint ismétlődő feladat.

Előre tervezzük be, hogy várhatóan mikor lesz esedékes a következő festés és erre készüljünk fel. Ne várjuk meg, amíg látványos jelei lesznek és már elkerülhetetlenné válik az „életmentő beavatkozás”. Így felesleges plusz költségektől és sok-sok fejfájástól óvhatjuk meg magunkat.

#3 Tisztítsuk rendszeresen

A legtöbb otthon tulajdonos „készakarva” nem is nyúl a falaihoz, mert nem tekint rájuk rendszeresen tisztítandó felületként. Pedig a por, a nagy divatnak örvendő füstölők maradványai vagy más, szinte láthatatlan szennyeződések megülnek a falfelületeken és észrevétlenül teszik egyre fakóbbá és fakóbbá a szobákat.

Egy puha, enyhén szappanozott szintetikus szivacs vagy egy mikroszálas kendő hatékony segítséget nyújthat a falak tisztításához – ezzel is megnyújtva azok tündöklő élettartamát.

További hasznos tippekért, technikákért és inspirációért olvass tovább változatos blogcikkeink között.

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.