Top 5 lakberendezési trend 2024-ben

Aktuálissá vált a lakásod felújítása? Esetleg most vásároltál ingatlant és szeretnéd a legújabb trendeknek megfelelően berendezni az otthonodat? Mutatjuk, mi a top 5 lakberendezési stílus 2024-ben!

lakberendezesi_trend_202024
Ha szeretnéd, hogy otthonod egyezerre legyen igazán stílusos és a legújabb trendeknek megfelelő, akkor érdemes a most népszerű irányzatokból azt kiválasztanod, ami hozzád a legközelebb áll. Ha így teszel, biztos lehetsz benne, hogy az évek során csak még egyedibb és rád jellemző otthont teremthetsz magadnak, aminek a stílusos kialakítás biztos alapot ad majd.

1. Retro vonal az 1970-es évekkel

Mindig is közel állt a szívedhez a ’70-es évek stílusa? Megdobban a szíved egy rattan bútor és a bohém belső terek látványától? Akkor most eljött a te időd, hiszen a top trendek egyike lesz ez a stílus. A jellegzetes föld színek, geometrikus formák és minták, a messziről felismerhető stílus sokak által kedvelt, ami nem véletlen, hiszen ez az az ikonikus kor, amihez szinte minden generáció tud valamilyen formában kapcsolódni. Az ilyen terek igazi éke lehet egy-egy valóban retro tárgy. Ilyen kincseket szinte bárhol találhatsz (garázsvásár, bolhapiac, vásárok stb.), ezért érdemes mindig nyitott szemmel járni.

lakberendezesi_trend_202024

2. Modern, letisztult stílusok

A modern stílus továbbra is vezető lakberendezési irányzat marad 2024-ben is. A skandináv modernizmus és a minimalista stílusban berendezett otthonok úgy tűnik, nem mennek ki a divatból. Hosszú évek óta jelen van a trendekben a letisztult, rendezett, a teret funkcionálisan használó stílusirányzat. Azoknak, akik kedvelik a natúr színeket, a tér egy-egy pontján elhelyezett zöld növényeket, szeretik a sok fényt és az egyedi lakberendezési elemeket, ez egy remek választás lehet.

lakberendezesi_trend_202024

3. Meszelt terek

Már a tavalyi évben is egyre gyakrabban találkozhattunk a limewash, azaz a meszelés használatával, azonban a szakértők szerint 2024-ben válik igazán trendé ez a stílus. A mész alapú festék vízzel hígítva kerül a falakra, és elsősorban porózus jellege miatt kedvelik, miközben az adott térnek is egy egyedi stílust tud adni. A limewash egyszerre képesek megidézni a régi idők hangulatát és a vidéki elegancia különlegességét. Éppen emiatt a meszelt falak egészen egyedi stílust tudnak adni az otthonodnak.

lakberendezesi_trend_202024

4. Minták mindenhol

Ugyan vannak minták, amik kimentek a divatból (pl.: kockaminta, bogármotívum), azonban összességében a nagy minták használata a terekben és a textileken továbbra is kifejezetten népszerű lakberendezési stílus. Nagy előnye, hogy számos formában használható, így biztos, hogy mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb megoldást az otthona átalakítása során. Az egyszínű kanapéhoz bártan választhatunk mintás díszpárnákat vagy szőnyeget, de a nagy formákkal ellátott sötétítő függöny is kifejezetten stílusosan tudja feldobni a teret.

lakberendezesi_trend_202024

5. Környezetbarát

Mint az élet minden területén, a lakberendezésben is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a fenntartható megoldások, a természetközelibb anyagok használata és az élhetőbb, akár többfunkciós terek (például a dolgozószoba, ahol egy-két otthoni tornagép is helyet kap) kialakítása, melyek választ jelentenek a koronavírus járvány során kialakult új életvitelre is. A szakértők szerint egyre nagyobb igény lesz 2024-ben a felújított, átalakított és ezzel kifejezetten egyedivé változtatott bútorokra is és minden olyan megoldásra, amivel közelebb érezhetjük magunkat a természethez, miközben csökkenthetjük a környezetünk károsítását.

lakberendezesi_trend_202024

+1 tipp – Az év színe

Használd az év színét, a PANTONE 13-1023 Peach Fuzzt, ha csak minimális átalakításokban, vagy a belső tereid festésében gondolkodsz! A bársonyosan barack tónusú szín barátságos és meleg hangulatot teremt az otthonod bármely szegletében. A Peach Fuzz a modern elegancia tökéletes árnyalata, visszafogott, mégis karakteres. A festett falakon látva pedig nyugtató hangulattal tölti meg a lakásod. Ha a falat nem festenéd át, akkor szerezz be néhány Peach Fuzz tónusú kiegészítőt és máris érezheted, mennyire át tudja alakítani a tér hangulatát egy-egy új szín használata.

Még több inspiráció az év színéről itt.

lakberendezesi_trend_202024

Ha nem tudod pontosan elképzelni, milyen stílusú otthonban éreznéd jól magad, vagy a jelenlegi térkialakításhoz és berendezési tárgyakhoz milyen új irány lenne megvalósítható, mindenképpen érdemes szakemberrel is konzultálni. Emellett tervező program is elérhető már, melyek laikusok számára is könnyen kezelhetőek és segítenek tisztázni a számodra szimpatikus lehetőségeket.

Ha pedig már a festési munkálatok előtt állsz, válaszd ki a hozzád legközelebbi boltot, ahol beszerezheted a kedvenc Schuller eszközeidet.

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.