Miért bízzuk szakemberre a homlokzat felújítást és festést?

Annak ellenére, hogy manapság már könnyedén beszerezhetőek a felújítási munkákhoz szükséges professzionális eszközök, még mindig vannak olyan munkafolyamatok, melyek kivitelezését mindenképpen legjobb szakértőre bízni. Amellett, hogy a homlokzat egy látványos része az épületnek, kevés tapasztalattal vagy szaktudás nélkül a kivitelezési problémák mellett a költségek is sokkal magasabbak lehetnek.

Mikorra tervezzük a homlokzat felújítást?

A melegebb tavaszi és kora nyári hónapok ideális időszakot nyújtanak arra, hogy a ház és a homlokzat felújításába és festésébe kezdjünk, mivel a munkálatok elvégzéséhez a +5 és +25 Celsius fok közötti hőmérséklet az optimális. A szükséges anyagok ezen körülmények között dolgozhatóak be legmegfelelőbben. Azt is mindig figyelembe kell venni, hogy csak festésre, vagy utólagos hőszigetelésre is szükség van-e. Az anyaghasználat szempontjából fontos, hogy strukturált vagy sima felülettel kell-e dolgozni, mivel ezek mind meghatározzák a szükséges eszközöket és anyagokat.

A felújítás lépései

A legfontosabb lépés a megfelelő szakember megtalálása, aki felügyeli és kivitelezi a felújítást. A folyamat a tervezéssel és az alapos átgondolással kezdődik. Engedélyek beszerzése, színtervek készítése és az utcaképébe való illeszkedés figyelembevétele mind része a gondos tervezésnek. Kiemelten fontos, hogy belvárosi területeken a változtatásokhoz engedélyek szükségesek, azonban a jó szakember rendelkezik a szükséges információkkal és tudja, milyen teendők vannak a munka megkezdése előtt.

Festék kiválasztása

A homlokzati munkálatok során négy különböző festékcsaládot különböztetünk meg, például mészfesték, diszperziós festék, szilikát festék és oldószeres festék. Az alapfelület minősége és típusa meghatározza, melyik festékcsalád lesz a legoptimálisabb. Itt ismét elengedhetetlen a szakmai hozzáértés, így a szakember felmérése után érdemes döntést hozni arról, mi legyen a végső bevonat. Az árnyalatok és látványelemek kiválasztása is kulcsfontosságú, figyelembe véve a folyamatos UV-sugárzást és eső hatását.

homlokzat

A végső előkészületek

Az épület homlokzatának felújítása – legyen szó egy kádár kockáról vagy egy belvárosi lakóházról –, méretüket, magasságukat és szabályozásukat tekintve is rendkívül különböző lehet, az azonban biztos, hogy állványozásra szükség van a megfelelő kivitelezéshez. Ezt a munkafolyamatot azonban csak arra jogosult szakember végezheti el, aki nyilvánvalóan szem előtt tartja a munkavédelmi szabályokat is.

homlokzat

Fontos tudni

A homlokzat felújítása a festéssel zárul. Azt azonban fontos tudni, hogy mindig keleti irányból indulva, a nap járásával haladva ajánlott a festést elvégezni. Ennek oka, hogy megelőzzük a falak megégését a napsugarak által.

Termékajánló:

Kültéri falfestéshez ajánljuk a Proline termékcsaládunk bármely tagját.

A Nimba Box festékes vödör egy kiváló megoldás a festési munkálatokhoz, amely megkönnyíti a munkát a cserélhető műanyag betét révén. Ennek az innovatív kialakításnak köszönhetően könnyedén váltogathatunk többféle szín között, emellett pedig egyszerűbbé válik a vödör tisztítása is. Ezáltal a festés folyamata hatékonyabb és élvezetesebb lesz.

Megfelelő hőszigetelés

Egy épület esetében a felújításánál gyakran dominálnak az esztétikai szempontok, azonban egy jó szakember a tervezés során a ház hőszigetelését is figyelembe fogja venni. A hőszigetelés kulcsfontosságú a hatékony energiafelhasználás és a lakók kényelmének biztosításában. A jól kivitelezett szigetelés segít minimalizálni az energiaveszteséget, csökkenti a fűtési és hűtési költségeket, így pénzt takarítva meg hosszú távon. Emellett hozzájárul a környezetvédelemhez, mivel csökkenti a szükséges energiaforrások felhasználását. A megfelelő hőszigetelés továbbá javítja az épület hangszigetelését és csökkenti a nedvesség behatolását, hozzájárulva ezzel az épület tartósságához és élettartamához.

A fentiek alapján jól látható, hogy a szaktudás elengedhetetlen, hogy a megfelelő technológiákat tudjuk használni és olyan eredményt kapjunk a felújítás végeztével, mellyel hosszú évekig elégedettek lehetünk.

Reméljük, hogy sikerült választ adnunk minden benned felmerülő kérdésre. Ha mégsem, kérdezd szakértőnket!

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.