Szerethető otthon trendek 2023-ban

Többé már nem a gyors kényszermegoldások dominálnak, hanem a valódi permanens kivitelezések, mindenféle komfort szempontot figyelembe véve. A szerethető otthon és munkaállomás megvalósításakor pedig várhatóan az alábbi trendek lesznek idén a leghangsúlyosabbak:

Mi várható?

Az elmúlt években gyökeresen megváltozott az otthonunk jelentősége életünkben. A pandémia hatására kialakult Home Office otthonunkat munkaállomássá, szórakoztató központtá, akár óvodává vagy iskolává alakította. Ugyan ezek a szabályozások már nincsenek érvényben, hatásuk hosszútávon velünk marad az életvitelünk részeként. Mivel egyre több időt töltünk otthonunkban, ezért egyre nagyobb figyelmet szentelünk környezetünk csinosítgatására 2023-ban is.

Maximalizált élettér

Arra törekszünk, hogy életterünk minden lehetőségét kiaknázzuk. A maximum kényelemért, a legszerethetőbb közösségi terekért, a minőségi együtt töltött időért, a privát szféra magas fokú tiszteletéért és a zavartalan munkavégzésért. Ha már ennyi időt töltünk egy helyben, akkor az az igényünk, hogy életünk minden szelete meg tudjon valósulni egy helyen. Az élhető tér kiterjesztésével összhangban megépítésre kerülnek a kültéri konyhák és beépített teraszok, garázsból varázsolt irodák vagy kertvégi műhelyek – ezzel egyre több felújítási projektet iktatva életünkbe.

Bármilyen munkafolyamatba is kezdjünk bele, előtte mindenképp gondoskodnunk kell a megfelelő munkavédelemről. A Schuller Eh’klar kínálatában a professzionális munkavédelmi felszerelések széles választéka megtalálható: amíg dolgozunk, a Schuller Eh’klar vigyáz ránk.

Elég színes?

Egyre többen döntenek életterük színesítése mellett, amit könnyedén meg is tehetünk falaink átfestésével. Népszerűek a természet ihlette színek, például a lágyabb zöldek és kékek, amelyek megnyugtatnak és kellemesek a szemnek. De egyre több élénk vagy sötét színű szobát is láthatunk majd, hiszen az élénk színek hangulatjavító hatásúak, így nagyszerű választást jelenthetnek nappalinkban vagy szórakoztató helyiségeinkben, míg a sötét, mély színek bennfentes hangulatot teremtenek bármely helyiségben.

A DIY átalakításokhoz profi segítséget nyújtanak a Mercato sorozat ecsetei, amelyek között mindenki megtalálja a projekthez tökéletesen illő eszközöket.

Ha nem állunk készen egész otthonunk átfestésére az sem probléma, a színeket más módon is behozhatjuk otthonunkba. Az egyre trendibb bohém tapétákkal, merész és mély színeket, eklektikus mintákat varázsolhatunk szobáinkba, így kedvünk szerint alakíthatjuk környezetünket. Vidámságot és változatosságot, fényt vihetünk a könnyen egyhangúvá váló hétköznapokba. De ha a falakat nem áll módunkban megváltoztatni, akkor is színesíthetjük otthonunkat.

Egy-egy lakáskiegészítő spontán átalakításával máris új értelmet adhatunk megszokott használati tárgyainknak. Ebben kitűnő társnak bizonyulnak a Schuller kínálatában található különböző lakkspray-k, amelyek gyors száradással és magas fedőképességgel könnyűvé teszik a kreatív munkát.

Egy a természettel

A természetközeli lakásdesign megoldásokat egy ideje senkinek sem kell bemutatni. Térnyerésük folytatódik, talán még magasabb szintre emelve az otthonokba integrálható természetet. A kül- és beltér egybeolvasztásával még nagyobbá és komfortosabbá tehetjük otthonunkat. Ezt megtehetjük nagy ablakokkal vagy tolóajtókkal kertünk irányába, vagy, ha nincs saját udvarunk, akkor növények, természetes anyagból készült lakásdesign kiegészítők és natúr fa bútorok alkalmazásával. Ezeknek az elemeknek a kombinálása azt hatást kelti, mintha az egész kertet beköltöztetnénk az otthonunkba.

Az időtálló természetességért pedig tenni is kell, a fafelületek megfelelő ápolása semmiképpen nem maradhat el. Ehhez tökéletes választás a Timber sorozat.

Energiatakarékosságra fel!

Az okos megoldások, környezettudatos lépések és energiahatékony felújítási trendek csúcsra járnak, hiszen mindannyiunk számára prioritás, hogy ott csípjünk le az egekbe szökő rezsi számlákon, ahol csak lehet. Szigetelés optimalizálás minden mennyiségben, energiahatékony készülékek telepítése, minél több fény beengedése, praktikus, többfunkciós eszközök beszerzése. Ez is egy meghatározó trend.

Az Air Stop szigetelőszalagok nem csak a hőszigetelésben verhetetlenek, de a lakáson belüli hangszigetelő funkcióval is rendelkeznek. A többgenerációs otthonok tovább folytatódó adaptációja életünkbe ugyanis elkerülhetetlenné teszi, hogy a privát szféra teljes biztosításával is törődjünk.

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.