Merjünk dekorálni! – Faldekor és egyéb szobafestési ötletek

Az otthonunk berendezése és dekorálása fontos része életünknek. A faldekoráció ilyen tekintetben meghatározza a helyiségek hangulatát, stílusát és egyedisége valóban kifejezhet minket.

Szakemberrel vagy önállóan? 

Ma már számtalan szakember foglalkozik nem csak és kizárólag falfestéssel, de profi faldekorációval is. Érdemes rákeresni a Google böngészőjében ilyen jellegű témákra. Bizonyára találunk olyan portfóliót kínáló szakembereket, akik leleményes megoldásaikkal valóban egyedi és lenyűgöző díszítő mintákat hoznak létre, amelyek akár gyermekszobákba, nappalikba vagy akár hálószobákba passzolnak.

A falak festése és dekorálása megkíván alapismereteket, de az is igaz, hogy egyre többen mernek belevágni a kreatív munkába manapság. A festésben rejlő alkotás lehetősége sokak számára elérhető és kipróbálható terület. Ha valaki kicsit is ötletgazdag és rendelkezik szépérzékkel, bátran belevághat!

Youtube-csatornák és Pinterest galériák vannak tele ötletekkel és praktikákkal, amelyek segítenek elindulni. A modern technológia segítségével már nem kell papírlapra rajzolni és kivágni a sablonokat. Kész sablonfóliákat vásárolhatunk, amelyeket egyszerűen felhelyezhetünk a falra, majd a különféle falfestékkel kitölthetjük a mintákat. A dekorboltok és művészellátó boltok széles választékkal várják az alkotni vágyókat: különböző fóliák, sablonok, festékek állnak rendelkezésre.

Széles a választék faldekoráció  terén

#TIPP1:

Ha valaki mégis szabadkézzel rajzolna, de nem biztos a vonalak egyenességében vagy egyedi képek megalkotásában, akár diavetítő segítségével is felviheti a kontúrokat a falra. Ezt követően pedig – mint egy színező esetén – magabiztosan dolgozhat alkotása befejezésén. A dekoráció elkészítéséhez persze érdemes megfelelő festéket választani: az akril alapú festékek például rendkívül praktikusak, mivel tartalmaznak kötőanyagot, így nem szükséges külön felületzáró használata.

#TIPP2:

Ha nagy felületet kell dekorálni, akkor a szakaszokban történő gondolkodást javasoljuk. Az egyik részen letesztelhetjük ötletünket vagy kipróbálhatjuk egy helyen, hogy amit elképzeltünk valóban jól néz-e ki. Ha pedig elégedettek vagyunk az eredménnyel, folytathatjuk a többi területen, teljesen biztonságossá téve ezzel az alkotást.

Mit ajánlunk még?

A dekorálás során szuper partnereink lehetnek a Schuller minőségi eszközei, amelyeket könnyedén lehet használni a munka során!

Gondoljuk végig: a festési munkálathoz elengedhetetlen a jó ecset. Részben ez az alkalmazott eszköz határozza meg a végső minőséget. Az ecsetek sörtéjének összetétele sok esetben más és más, ahhoz pedig, hogy tudjuk, nekünk melyikre van szükségünk, ismernünk kell, hogy milyen anyagot szeretnénk felvinni az adott felületre. Erről érdemes tájékozódni még a festési munkálatok megkezdése előtt.

 

Ecsetek:

A pontos élek megalkotása és a tökéletes végeredmény elérése érdekében ajánljuk Maestro ecsetsorozatunk Maestro S tagját, amely olyan magas minőségű ecset, ami kis mértékű duzzadással kiváló festékfelvevő és -megtartó képességgel rendelkezik.

Festési munkálatoktól függően a dekorálás során hasznos segítségünk lehet a Maduro ecsetsorozatunk is. Az ecsetcsalád tagjai alkalmasak víz- és oldószertartalmú festékek, zománcok és lakkok felvitelére.

Hogy  egy prémium kategóriás termékcsaládot is bemutassunk az Allround sorozatunkat javasoljuk kipróbálásra. Az ecsetek mérettartóak, kiemelkedően jó a festékfelvevő képességük és a puha szálvégeknek köszönhetően tökéletes lehet a végeredmény.

Ha pedig precizitást, pontosságot és igen finom vonalak megalkotását igénylő feladatok előtt állunk, akkor a Gussow SET az, ami mindenképpen jó választás lehet!

Kiegészítők:

Otthonunk állapotának és tisztaságának megőrzése érdekében érdemes megóvni bútorainkat. Ehhez gyors és praktikus segítséget tud nyújtani takarófólia alkalmazása, amit könnyed mozdulattal tudunk felhelyezni a kívánt felületekre, tárgyakra.

 

Végezetül hisszük, hogy a faldekorációnak tényleg csak a képzeletünk szabhat határt! A falak díszítése egy kreatív és örömteli tevékenység, amely lehetővé teszi, hogy otthonunkban személyiségünk és stílusunk valóban kibontakozzon. Merjünk dekorálni és belevágni a következő dekor projektbe! Alkotásra fel!

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.