Kreatív vonalak, nem csak szakértőknek

Gyakran felmerül a kérdés, hogy miként tudnánk egyszerűen, praktikusan, de mégis dizájnossá tenni otthonunkat.

A falak unalmasak, már színük sem az igazi, kopott, egyhangú. Igen ám, de festőt hívni nem is olyan olcsó mulatság!

Sok érdekes ötletet lehet találni a neten vagy különböző lakáskultúra magazinokban, de hogyan is kell ezeket az egyszerűnek tűnő dekorációs falfestéseket elkészíteni házilag? Nézzünk pár könnyen kivitelezhető még is kreatív festési technikát!

kreatív falfestés

Sávos falfestés:

Elkészíthetjük a szobánk bármelyik falfelületén.

  1. A lényeg, hogy előre meghatározott sávokra osztjuk a felületet, ezek a sávok lehetnek egyenlő, vagy tetszőleges méretűek.
  2. Szenzitív maszkoló szalag segítségével kiragasztunk minden második sávot.
  3. Ezután, az általunk választott, lehetőleg előre kevert színekkel fessük ki az előkészített betéteket. Használjunk microszálas, kis méretű teddy hengert. Egy színnek akár több árnyalatát is alkalmazhatjuk, vagy ha merészebbek vagyunk, akkor bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, ami a színeket illeti.

Azért néhány jótanács! Készítsünk színterveket, mit szeretnénk elkészíteni, milyen színeket fogunk használni. Az sem baj, ha figyelembe vesszük a szobánk berendezési tárgyainak színeit, valamint a kiegészítők színeit és csak ez után válasszunk színkombinációt a falakra. Szokták volt mondani, hogy a kevesebb néha több, ez a díszítések alkalmazásakor is fokozottan igaz.

Rusztikus falfestés:

Nagyon mutatós végeredményt érhetünk el ezzel a könnyen elsajátítható technikával. Semmi más nem szükséges hozzá, mint egy kis glettanyag, valamint kreativitás és egy kis kézügyesség.

  1. Kezdésnek javaslom a készre kevert vödrös gletteket. Szép fehérek és száradás közben nem zsugorodnak. Egy kis diszperziós festék, valamint tetszőleges színezők. Milyennek is kell lennie egy szépen glettelt falfelületnek? Hát persze szép simának!!!  De nem itt és nem most.
  2. A rusztikus felületképzésnek pont az a lényege, hogy glettanyagot felhordás után még nyers állapotában glettvassal, velencei spatulával, glettmintázó hengerrel vagy akár egy tengeri szivacs segítségével megmintázzuk. Szokták mondani, hogy régen megbüntették azt a tanulót, aki nem tudott szép simára falat glettelni, most meg még fizetnek is érte.
  3. A glett száradása után tetszőleges színre, színekre festhetjük a rusztikus felületünket.

 Ötlet: Készítsünk egy olvasó sarkot! Ha a még nyers glett anyagba, falevél, csipkefüggöny lenyomatokat készítünk, akkor a végeredmény egy valóban egyedi és dekoratív bevonat lesz.

Bármilyen festési dekorációs ötletben is gondolkodunk a legfontosabb, hogy élvezzük azt amit csinálunk és ne féljünk új dolgokba belevágni! Kicsi kreativitás, egy kis bátorság, a jutalom pedig egy a saját kezünk által elkészített, egyedi bevonat.

Jó kreatív alkotást mindenkinek!

Nézd meg prémium ecsetsorozatunk:
https://www.youtube.com/watch?v=JB7ZTyC_-4E

Tudj meg többet alaptermékeinkről:
https://schuller.hu/ajanlott_termekek/hasznos-tudnivalok-alaptermekeinkrol/

Hasznos tudnivalók alaptermékeinkről

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.