Jó festő ruházat – Így öltözz festőként!

Milyen a jó festő ruházat? Sokan elbagatellizáljak a festők között is a megfelelő munkavédelmet, ugyanakkor óriási jelentősége van a hosszútávú egészségmegőrzésben. Ne feledjük, hogy a festők olyan környezetben vannak, ahol meglehetősen sok a por, a zaj is sokszor magas szinten van jelen, és a különféle vegyszerek használata is rendszeres.

Mostani rövid cikkünkben azokat a pontokat érintjük csak, amelyekre kevés hangsúly kerül, mégis kifejezetten fontosak a szobafestők munkavédelmében. Tehát nem magukról a ruhákról, inkább a kiegészítő védelmi eszközökről lesz szó. Bemutatjuk, hogy a Schuller milyen megoldást fejlesztett ki az egyes területeken és ezek miért könnyítik majd a munkát és növelik a védelmet.

1. A kéz védelme, avagy a minőségi munkavédelmi kesztyű

Kevés hangsúly kerül a kéz védelmére, ugyanis sok esetben a szakemberek kényelmetlennek találják a kesztyű viselését. Tény, hogy a szerszámok megfogása sokkal természetesebb kesztyű nélkül, ugyanakkor manapság már a kényelmetlen és ormótlan védőkesztyűk helyett vásárolhatóak professzionális, kifejezetten ilyen célra tervezett modellek is.

Ilyen az ALLSTAR CUT PRO is, amely egy ráncolt felületű, jó tapadást biztosító, nitril bevonatú kesztyű. Felülete impregnált így a víztaszító képessége és kopásállósága is kifejezetten magas. Legjobb tulajdonságai között azonban a kényelmes viselet említendő, ugyanis magas védelmi képessége ellenére vékony, így komfortossá teszi a szerszámokkal való munkát.

festő ruházat

2. Védőszemüveggel a tisztánlátásért!

A szem védelme szintén nem kap elég nagy hangsúlyt, ugyanakkor a festési munkálatok során a szem kifejezetten nagy veszélynek van kitéve. Elsősorban felfröccsenő apróbb festékcseppek okozhatnak gondot, de csiszolás, glettelés során a por is komoly problémát okozhat. A Schullernél a fejlesztők minden lehetséges felhasználási módra gondoltak a SAFEVIEW munkavédelmi védőszemüveg kifejlesztésénél. A SAFEVIEW nem csak elölről jelent védelmet, ugyanis a tervezők az oldalirányú védelemre is nagy hangsúlyt fektettek. Az ergonómikus kialakításnak köszönhetően a SAFEVIEW kifejezetten kényelmes és szinte minden fejformához tökéletesen illeszkedik.

3. Fülvédő a megfelelő zajvédelemért

Amennyiben a festő a csiszolási munkák során gépeket is használ, azok általában magas frekvencián dolgoznak, így a hosszabb munkafolyamatok során nélkülözhetetlenné válik a megfelelő zajvédelem. Ugyanakkor sokan elfelejtik, hogy a fülvédők nem csupán a zaj ellen védenek, hanem az esetleges fülbe kerülő szennyeződések ellen is. A Schuller termékkínálatában SILENTIUM jelentheti a kiváló megoldást ezekre az esetekre. A termék speciális kialakítása lehetővé teszi a magas frekvenciák hatékony kiszűrését, s így a munka nem csak biztonságos lesz, de sokkal kényelmesebb is. A SILENTIUM pánthossza állítható, így kiválóan alkalmazkodik minden fejmérethez. A fület fedő zajcsillapító papucsainak mérete és formája úgy lett kialakítva, hogy az átlagos fülformák esetén teljes fedést biztosítson.

4. Minőségi festő maszk, a tüdő védelmére!

A festő maszkokra sok esetben inkább kényelmi kiegészítőként tekintenek a szakemberek, mivel a használatukkal könnyebbé válik a légzés, ugyanakkor itt nem a kényelem, hanem az egészség az elsődleges szempont! A Schullernél speciális célokra fejlesztett maszkokat alakítottunk ki, amelyek minden szakterület esetén kiválóan használhatóak. Ezek minden esetben magas komfortfokozatú, kiváló zárást biztosító maszkok, amelyek szabályozható orrmerevítéssel rendelkeznek, így könnyedén az adott formára igazíthatók. A szilárd és folyékony részecskék ellen kiváló megoldást nyújtanak ezek a maszkok, ide értve a mérgező anyagokat is, mint például a berílium, azbeszt, nikkel, kobalt stb.

Amennyiben további információkra is szükséged van a termékek kapcsán, böngéssz a weboldalunkon és ismerd meg az adott terméket!

festő ruházat

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.