4 tipp hogyan spórolj festési munkák után!

Elkerülhetetlen munkavégzés után a szerszámok karbantartása. Ez jellemzően a nemszeretem munkák köze tartozik, de ha belegondolunk nem csak fontos, hanem nélkülözhetetlen is. Ha elhanyagoljuk a szerszámainkat, akkor azokkal későbbiekben már nem tudunk munkákat végezni.

 

 

Nézzük, hogyan is spórolj szerszámaid helyes karbantartásával!

 

  1. Vizes bázisú festékek közvetlen használata után bő vizes átmosással tudjuk ecsetjeinket elsősorban szőreit tisztára mosni. Teddy hengereket KAI 5 IN ONE 2K spatulya segítségével könnyedén varázsolhatunk tisztává. Javaslom ,hogy miután bő vízzel átmostuk teddy hengereinket mindig jól pörgessük ki mielőtt a  tároló helyére tesszük.

Nézzétek meg videónkat a témában!

2. Praktikaként többen alkalmazzák a teddyk fóliázását abban az esetben ha folyamatos a munkavégzés így nem szükséges minden használat után elmosogatni a hengereket. Mivel a fólia megakadályozza hogy beszáradjon a szerszám, csak a tényleges munka végeztével kell elmosni a hengereket. Ezzel a hasznos kis ötlettel a takarítás terén időt, energiát, vizet spórolhatunk.  

spórolj3. Oldószeres mázolóanyaggal történő munkavégzés után kicsit macerásabb a karbantartás, de természetesen nem megoldhatatlan feladat.

  • Első lépésként hígítóba  áztatjuk, az ecseteket hagyjuk kicsit oldódni az ecset szőreire tapadt festéket. Ezt a folyamatot megismételhetjük párszor.
  • Mikor úgy látjuk ecsetünk szőre tiszta akkor finom rázó mozdulatokkal eltávolítjuk a felesleges hígítót.
  • Második lépésként következhet a bő mosószeres, vizes öblítés melyet addig végzünk, míg ecsetünk tökéletes tiszta lesz.
  • A mosószeres vizet ebben az esetben is jól ki kel ráznunk ecsetünk szőréből.

Mosószerek esetében oldatot, és ne poralakú mosószert alkalmazzunk! Fontos, hogy ne csak az ecsetek szőrére koncentráljunk tisztításkor, hanem igen is fontos a tok és a nyél tisztántartása is!

 

A szerámok tárolásának módja szintán nagyon fontos szempont!

Legalább olyan fontos az, hogy miként tároljuk szerszámainkat, hiszen rosszul, hanyagul tárolt ecsetet gondolom már sokan láttak. Ilyenkor az ecset szőre úgy néz ki, mint aki most jött ki egy, vagy még kezdő, vagy illuminált fodrász kezei közül. Áll az ecsetszőr mindenfelé. Nagy valószínűséggel festésre már alkalmatlanná vált.

Szerszámkarbantartás után fontos, hogy az ecseteket szőreivel lefelé fellógatva szárítsuk meg. Teddy hengerek esetében pedig elmosás, kipörgetés után a bundát vegyük le a nyélről és tegyük őket tároló pálcákra.

Mindig gondoljunk arra, hogy a szerszámaik állapota alapján elég jól fel lehet térképezni azt, hogy milyen szakemberek vagyunk, illetve ,hogy milyen munkát várhat tőlünk a megrendelő. Legalább annyira igényesnek kell lennünk a karbantartás terén is mint az egyéb munkavégzéskor!

spórolj

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.