Kockázatok, egészségügyi behatások, veszélyek? – Ezekre figyelj munka során!

Ha festő-mázoló, kőműves, burkoló, esetleg hasonló szakmában dolgozol mesteremberként, akkor a következő kockázatokra mindenképp figyelj a munkád során, hogy megőrizd egészséged és testi épséged a mindennapok során! Mi pedig ajánlunk pár szuper és elengedhetetlen védőfelszerelést is ehhez!

A szakipari munkavégzés során számos kihívással találkozunk a technikák, technológiák, anyagok és eszközök folyamatos fejlődése miatt. Ennek eredményeképpen a mindennapi feladatok sokszínűsége és változatossága növekszik, és olykor magukban rejthetnek némi kockázatot. Ezért kiemelt fontosságot kell kapnia az egészség és a biztonság megőrzésének, hogy elkerüljük a sérüléseket és az egészségügyi problémákat a jövőben.

Sérülések megelőzése és egészségünk védelme

Az emberi test anatómiájából adódóan sokféle hatásnak van kitéve, különösen fizikai munka végzése során, emiatt a megfelelő védőfelszerelés viselése rendkívül fontos, megelőzve és elkerülve ezzel a lehetséges veszélyeket. A szakemberek számára a prevenció a mindennapi munkájuk része, azonban fontos, hogy az alkalmi felújítások alatt a lakossági felhasználók se feledkezzenek meg a megfelelő munkaeszközök beszerzéséről és viseléséről!

Mi most összegyűjtöttük a legalapvetőbb védelmet nyújtó termékeket, amelyek bárki számára valamennyi munkavégzés során könnyen használható és megfelelő prevenciót nyújt.

A maszkok használata

Az egyik legalapvetőbb védőfelszerelés az orrot és szájat eltakaró maszk, melynek megfelelő viselése szűri a levegőt és megvéd bennünket a káros gázoktól, füsttől és poroktól, hozzájárulva a tüdő és légzőszervek védelméhez. Poros munkakörnyezetben, akár csiszolás során a megfelelő maszk viselése elengedhetetlen! És hogy mi milyen maszkot ajánlunk az egyes munkafolyamatokhoz? Mutatjuk is:

AERO maszkokHigiéniai maszk javasolt az egyszerűbb munkákhoz

AERO FFP2Védelmet a nyújt szilárd és folyékony részecskék ellen, a közepesen mérgező porokkal szemben: mint például azbeszt, króm, réz, titán, keményfa, hegesztés és forrasztás

AERO FFP3Ötvenszeres foglalkozási expozíciós határértékkel rendelkező maszkunk megóv minden szilárd és folyékony részecske ellen mint például kadmium, berílium, kobalt, nikkel

Kesztyűk minden munkához!

A megfelelő kesztyű kiválasztása és használata elengedhetetlen a kéz sérüléseinek megelőzéséhez, különösen olyan munkáknál, ahol éles szerszámokkal vagy vegyszerekkel dolgozunk, hiszen az oldószerek és más kémiai anyagok is súlyosan károsíthatják bőrünket, ahol érintkezünk ezekkel az anyagokkal. Attól függően, hogy milyen munkát végzünk, kesztyűk széles választéka áll a rendelkezésünkre.

Az olyan speciálisan festésekhez tervezett kesztyűk, mint a PAINTSTAR, jól illeszkednek a kezeinkhez, kitűnő a tapintásérzetük és magas mozgásszabadságot adnak.

A szerelőkesztyűk kialakításának szintén az adott munkavégzéshez legmegfelelőbb tulajdonságokkal kell, hogy rendelkeznie. Az ALLSTAR kesztyűcsalád tagjai varrásmentes, finom kötéssel és különféle bevonatokkal lettek ellátva, ezért jól illeszkednek a tenyérre, kitűnő a tapintásérzetük és mind az olajnak, mind a zsírnak ellenállnak.

A WORKSTAR munkavédelmi kesztyűk az építőiparban dolgozók számára könnyítik meg és teszik biztonságosabbá a munkavégzést. Egyszerre nyújtanak mechanikus és termikus védelmet kezeinknek, a munkafolyamatnak megfelelően pedig több kesztyűtípus közül is válogathatunk.

Az otthoni felhasználóknak sem kell félniük, hiszen szinte minden háztáji feladathoz megtalálhatjuk a nekünk leginkább megfelelő darabot! Kerti munkákhoz ajánljuk a FLORASTAR kesztyűket, lakkozási munkáknál pedig a COTTONSTAR pamutkesztyűk között érdemes keresgélni, mivel ezek kifejezetten kényelmes darabok. Ha kemikáliáknak ellenálló darabra van szükségünk, akkor a LABSTAR ipari kesztyűknél találjuk meg a megfelelőt. A háztartási munkákhoz pedig CLEANSTAR kesztyűket ajánljuk.

Mikor kell a festőruha?

Hogy ne csak kezeink épségét óvjuk meg. vegyszerekkel dolgozva a megfelelő festőruha viselése tudja a megfelelő védelmet nyújtani a bőr számára az irritációkkal és károsanyagokkal szemben, így nem elhanyagolható tehát ennek a terméknek a beszerzése sem. Ehhez jó választás lehet a YES festőoverál, amely egy olyan egyszer használatos overál, amelynek polipropilén filcből készült anyaga megvéd bennünket az esetleges anyagoktól és megakadályozza az azokkal való bőrérintkezést.

Védőszemüveget fel!

A lehetséges sérüléseknek kitett szemek védelme érdekében a védőszemüveg viselése elengedhetetlen olyan munkakörnyezetekben, ahol forgácsok, szikrák vagy vegyi anyagok kerülhetnek látószervünkbe. Ezen területen számos termék közül válogathatunk munkavédelmi és kényelmi szempontokat is figyelembe véve, ehhez pedig a következő termékeket ajánljuk:

CLEARVIEWvédőszemüveg a repülő részecskék ellen, lágy szárvég kiképzéssel

SUNVIEWvédőszemüveg, mely a kontrasztok kiemelésének köszönhetően megfelelő látást biztosít még rossz látási viszonyok között is

SAFEVIEW – védőszemüveg oldalirányú védelemmel

 

TOPVIEW – védőszemüveg kémiai anyagok és por ellen, ütésálló polikarbonát üveggel, 4 szeleppel, ami optikai szemüveggel is hordható

A zajszintre is figyelni kell

A fizikai sérülések mellett az egészségünket fenyegető kockázatokra is figyelmet kell fordítanunk a munkavégzés során. A tartós zajhatás például károsíthatja a hallást, ezért a zajvédelem érdekében fülvédők használata ajánlott olyan munkakörnyezetben, ahol erős zajhatásnak vagyunk kitéve.

SILENTIUMFülvédő tok magas frekvenciájú zajok csillapítására, állítható pánthossz

Nem lehet eléggé hangsúlyozni!

Ahhoz, hogy a munkánkban hosszú évekig ki tudjunk teljesedni, nem elég a folyamatos tanulásra és fejlődésre összpontosítanunk. Mindennek az alapja egészségünk védelme, megőrzése, azaz a prevenció. Mielőtt tehát munkához látunk, mindig gondoljuk át, hogy megtettük-e a szükséges óvintézkedéseket!

Termék portfólió

"Falfelületek előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
"Faanyagok előkészítése" címke, ami továbbít a megfelelő gyűjtő oldalra
Legyél az elsők között

akik megkapják a legfrissebb DIY tippeket és tanácsokat! Szakértőnk segít felfedezni a festés művészetének minden rezdülését.